Cjs Ledsagarservice Logga

CJs ERBJUDANDE

CJs erbjuder dig ledsagarservice utifrån dina behov. När du fått ditt beslut om ledsagarservice diskuterar vi vilken profil din ledsagare ska ha. Vi presenterar några personer som du får lära känna.
Det är viktigt att personkemin er emellan stämmer och att du får en ledsagare/avlösare som passar dina behov för just den aktiviteten du ska göra.
 
Det som styr vår service till dig är vår kunskap och vår känsla för vårt uppdrag. Att ha en ledsagare innebär att du får en nära och personlig relation med en person du inte känt sedan tidigare.
 
Är du intresserad av friluftsliv och promenader så måste din ledsagare ha god kondition. Är opera ditt stora intresse får du en ledsagare som också har det intresset och kan med sin kunskap berika Era besök på t ex Folkoperan eller Kungliga Operan.
 
Om du använder rullstol så kommer din ledsagare att ha kunskap om hur man hanterar en rullstol i olika miljöer.

Många äldre har en hörselskada, att tala tydligt vid behov är ett måste!
På CJs Ledsagarservice har vi även ledsagare som är fullt teckenspråkiga.

För dig som har en synskada så erbjuder vi ledsagning där ledsagaren har förmåga att ge dig den information du behöver om den miljö ni vistas i.
Ledsagaren skall ”syntolka” – beskriva vad som sker/finns runt omkring er, berätta vad det finns för varor och hur de ser ut, priser, läsa viktiga nyhetsrubriker men även beskriva natur eller vad som sker på en scen eller bioduk.
 
CJs Ledsagarservice är en del av Team Olivia och vi har ett nära samarbete med Olivia Hemtjänst samt Olivia Rehabilitering. Där finns all kunskap kring funktionsnedsättning, rehabilitering och tekniska hjälpmedel. Får CJs förtroendet att administrera din ledsagning kan du få ta del av de resurser som finns på Olivia.
 
Din ledsagare skall också behärska det svenska språket, både i tal och i skrift. Om du inte är född i Sverige och har ett annat modersmål så kan du få en ledsagare som pratar ditt modersmål. Att hitta i Stockholm är också viktigt. Det kan gå bort mycket tid om man inte hittar till platser du vill besöka.
 
Våra ledsagare arbetar utifrån dina behov. Varje ledsagare har goda kunskaper om ditt funktionsnedsättning och kännedom hur samhället fungerar. Våra ledsagare får också fortbildning i aktuella områden.
 
För CJs Ledsagarservice är det en självklarhet att ge god service och även vara en bra arbetsgivare för våra medarbetare.